4 personer
Ingredienser
- 2 kyllingbryst (ca. 400 g)
- Paneringsmix
- 4 stk brioche burgerbrød
- 16 skiver sylteagurk
- 1 glass cowboy candy – kandisert jalapeños
- Cheddar (Om ønskelig)
- Hoffwings saus (Se oppskrift under)
Tørr mix til panering:
- 2 dl mel
- ½ ts hvitløkspulver
- ¼ ts sort pepper, kvernet
- ½ ts paprikapulver
Mix sammen, og ha i en bolle
Våt mix til panering:
- 2 dl mel
- ¾ ts salt
- 2 eggeplommer
- 2 dl øl
Mix sammen til en røre
Framgangsmåte
Kutt kyllingfiletene i to, og bank de litt så de flater seg ut. Paner så i blandingene. Dypp først i det tørre, så i det våte. Ha det over i den tørre miksen igjen og klem godt på stykkene slik at du får en panering som har litt biter som stikker hit og dit. Dette vil gjøre kyllingen ekstra sprø når den friteres.
Friter på 170 grader til bitene er blitt gylne. Ha over på en rist og la kyllingen hvile i 3-4 minutter. Ha den over i en bolle og vend den inn med hoff wings sausen. Og server umiddelbart
Coleslaw
Ingredienser
- 1 stk gulrot
- 100 g kål
- 1 ss majones
- 1 ss creme faiche
- ½ sitron
Framgangsmåte
Kutt kål og gulrot i tynne strimler. Ha over litt salt, og la trekke i 10 minutter. Klem vannet ut av grønnsakene og miks sammen med majones, creme fraiche og smak til med litt sitron.
Hoff Wings saus
Ingredienser
- 60 g rød hoffsaus
- 40 g smør
- 15 g eddik
- ¼ ts hvitløkspulver
- ¼ ts cayennepepper
- 4-5 dråper worchestersaus (kan droppes)
kok alt opp mens du visper. Når smøret er smeltet, tas kjelen av varmen. Fortsett å pisk nå og da til sausen har kjølt seg ned.
Ved servering
Toast snittflaten på både topp og bunn av burgerbrødet enten i ovnen med grillelementet på, eller i stekepannen. Ha coleslaw på , så skiver cowboy candy. Legg kyllingen på, ost om du ønsker det, og til slutt sylteagurken.
Dette er sånn vi liker å lage den, men denne kyllingen kan brukes med masse forskjellige tilbehør. Her er det bare å mikse og trikse med de tingene du selv liker best! Blåmuggost er for eksempel helt fantastisk i kombinasjon med den.
Velbekomme!