Tropiske grillspyd med «Teriyaki»

Her er oppskriften på noen helt magiske grillspyd, som garantert blir en favoritt på grillbordet!

Ingredienser

  • 1 stk rødløk
  • 4stk sjampinjong
  • 1 stk squash
  • 1 stk paprika
  • 1/2 stk ananas
  • 150 gram kylling (utbeinet lår eller bryst)
  • 140g spicy teriyaki med rød hoffsaus

Framgangsmåte
Kutt like mengder grønnsakene og kylling i cirka like store terninger, gjerne 4×4 cm.
Mariner kylling i godt med teriyaki, minimum 1 timer før bruk, gjerne natten over.
Tre grønnsaker og kylling i ønsket rekkefølge på lange spyd og grill over kull.
Når spydet begynner å bli godt stekt i kantene pensler du teriyaki over i flere omganger mens du snur spydet. Da karamelliseres teriyaki-sausen rundt spydet.

La hvile 5 minutter før servering.  

Spicy grill «teriyaki»
Ingredienser

  • 90g Kecap manis (Vi anbefaler merket «ABC»)
  • 30g soyasaus
  • 20g rød hoffsaus

Framgangsmåte
Bland alle ingrediensene sammen. Denne oppskriften kan også tilsettes asiatiske smaker som limeblader, sitrongress, ingefær.
Denne er perfekt til å pensle på grillmaten under grilling, eller marinere kjøtt og kylling før grilling. Den har også veldig god holdbarhet.

Close
Hoffsaus 2021
Close