Her er oppskriften på noen helt magiske grillspyd, som garantert blir en favoritt på grillbordet!
Ingredienser
- 1 stk rødløk
- 4stk sjampinjong
- 1 stk squash
- 1 stk paprika
- 1/2 stk ananas
- 150 gram kylling (utbeinet lår eller bryst)
- 140g spicy teriyaki med rød hoffsaus
Framgangsmåte
Kutt like mengder grønnsakene og kylling i cirka like store terninger, gjerne 4×4 cm.
Mariner kylling i godt med teriyaki, minimum 1 timer før bruk, gjerne natten over.
Tre grønnsaker og kylling i ønsket rekkefølge på lange spyd og grill over kull.
Når spydet begynner å bli godt stekt i kantene pensler du teriyaki over i flere omganger mens du snur spydet. Da karamelliseres teriyaki-sausen rundt spydet.
La hvile 5 minutter før servering.

Spicy grill «teriyaki»
Ingredienser
- 90g Kecap manis (Vi anbefaler merket «ABC»)
- 30g soyasaus
- 20g rød hoffsaus
Framgangsmåte
Bland alle ingrediensene sammen. Denne oppskriften kan også tilsettes asiatiske smaker som limeblader, sitrongress, ingefær.
Denne er perfekt til å pensle på grillmaten under grilling, eller marinere kjøtt og kylling før grilling. Den har også veldig god holdbarhet.