Fredrik Ringe- BBQ Shortrib taco


Fredrik Ringe er fotograf. Kanskje ikke det man forventer i en slik serie med folk som lager oppskrifter for venner av Hoff. Men greia er at Fredrik tar mye bilder for flinke kokker, slik har han lært (og lært vekk) og har blitt en meget habil kokk etter hvert selv. I tillegg til dette så har han en tendens til å dykke ned på rimelig nerdete nivå på det meste han driver med. I denne sammenheng så er det grilling! Fredrik er en utstyrsnerd som lever for mottoet «utstyret er halve jobben», men ikke la deg skremme av det. Denne oppskriften er ganske enkel, og krever ikke mer enn tålmodighet og litt hygging. 

Det må også nevnes at Fredrik er en en av grunnleggerne i Café Kafaen. Et event, eller en middag som går av stabelen én gang i året med mål å samle inn penger til veldedige formål. En helt vilt kul greie som er blitt et «must å få med seg» i Stavanger.  

Om oppgaven å være nestemann ut etter Nicolai Lundsgaard sier Fredrik; «Blir ikke dette som å “Hoffe etter Wirkola?”» 

Fredrik har lagd en vri på taco, med grillet kjøtt. Fredrik bruker Shortribs, men dette kan gjøre med mange forskjellige typer kjøtt. Om du vil prøve, så er det verdt et forsøk på de fleste kjøtt, men litt fett er et pluss! Du kan også gjøre dette i stekeovn, pakket inn i folie om du ikke har en grill tilgjengelig, eller bare vil ha litt solskinnsmat selv om det regner. Det er en fordel å ha et steketermometer tilgjengelig. 


Grill ribbene etter eget ønske, eller gjør som jeg pleier. 

Finn tak i noen gode shortribs(eller annet kjøtt), vi i Stavanger er heldige å ha to av landets beste dealere av kjøtt i nabolaget, og handler du på TT-Meat eller Idsøe er du i trygge hender. Gode shortribs har mye fett, både kappe og intramuskulært. Smør ribbene med rød Hoff, og dryss på rub etter eget ønske. Kan godt stå over natten.  

Sett opp grillen for indirekte varme. (140 grader). Konge med smak av skikkelig kull eller røkeflis. La ribbene stå ca to timer. Ta dem av og pakk dem i folie. Jeg pleier å ha et par terninger kraft(Demi glace) for å få litt væske sammen med kjøttet, da braiserer du ribbene i dette den siste timen eller til de blir ca 82c i kjernetemperatur. Er du veldig opptatt av “Bark” på kjøttet kan du skippe dette, men de blir helt latterlig juicy om du går for det. Hvil så kjøttet. Om du har tid og er tålmodig kan det gjerne få hvile i foilen i 30-45 minutter. Et annet tips er å ikke skjære opp mer enn du trenger når de er hvilte ferdig, det er såpass med fett i ribbene at de fort kan oppleves litt seige om de faller for mye i temperatur.  

Når kjøttet er klart er det bare å fylle på med hva en måtte ønske. Her er det brukt Chillimajo med rød hoff og grillet sitron, avokadokrem med grønn hoff, syrlig kålsalat og diverse på toppen.  

Rub: 

  • 1 ss Rød hoff 
  • 1/3 ts Paprikapulver 
  • 1 ts Løkpulver 
  • 2 ts Salt 
  • ½ ts pepper 

Chilimajones: 

  •  2 dl majones 
  • 1 ss rød hoff (mer om du ønsker) 
  • ½ ts soyasaus 
  • Grillet Sitron : Skjær sitronen i to. Plasser på grillen og la den være der til den har fått god farge. 
  • Bland inn rød hoffsaus og soya i majonesen, smak til med den grillede sitronen og salt. 

Avokadokrem: 

  • 1 stk Avokado 
  • 1 ss Creme fraiche/rømme 
  • Grønn hoff etter smak 
  • Lime 
  • salt 

Knus avokadoen med gaffel, bland inn creme fraiche og smak til med grønn hoff, salt og lime 

Kålsalat: 

  • Kål 
  • Lime 
  • Salt 

Finkutt kålen. Salt lett og la stå i 10 min. Klem ut vannet. Smak til med evt. Mer salt og limesaft. Skal være god og syrlig for å stå mot fettet i kjøttet og majonesen. 

Close
Hoffsaus 2021
Close