Joel Hoffman – Grillet torsk med røkt champagnesaus

Joel jobber som kjøkkensjef på «Miss Voon» i Uppsala, en fantastisk restaurant med Asiatiske retter og cocktails.
Han Jobbet 1år med Hoff-Simon i Bodø hvor vennskap ble knyttet. Han har jobbet som kokk i 14 år, men er egentlig utdannet sykepleier, derav selvlært kokk på et imponerende nivå.
Utover å stå lange dager på kjøkkenet, elsker Joel å være ute i naturen, hvor han fisker MYE og griller fangsten på bål. Der har han hentet inspirasjonen til denne rundens «Venner av Hoff»
Joel har laget grillet torsk med røkt champagnesaus


GRILLET TORSK MED RØKT CHAMPAGNESAUS

For 4 personer  
Ingredienser;

  • 600 gram torsk ryggstykke uten skinn og bein (annen hvit fisk fungerer også utmerket) 
  • 5 dl fløte
  • 3 dl champagne (god musserede vin/hvitvin fungerer også, gjerne med mye syre)
  • 2 stk små sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 stk sitrongress
  • 2 ts finhakket ingefær
  • 3-5 cl yuzujuice (Yuzu er en asiatisk sitrusfrukt som kan kjøpes på importbutikker. Lime og sitron kan brukes som erstatning)   
  • 3 stk asparges
  • Dill, jalapeño og reddik til garnityr  
  • Hoffsaus med  jalapeño & ananas 

Framgangsmåte;

  • Røyk fløten i i røykeskap eller i ovnen. Om du ikke har mulighet til å røyke fins det noe som heter liquid smoke, som man kan tilsette veldig lite av.
  • Fres løk, hvitløk, sitrongress, og ingefær i litt olje i pannen, tilsett champagne og kok til halvparten og sil.
  • Bland sammen den silte champagnen, fløte og yuzu.
  • Del torsken i 4 like biter, krydre med salt, og grill, eventuelt pannestek, cirka 4-6minutter, fisken skal flake lett når du trykker på den. Pensle med litt smør på slutten av steketiden og la hvile 5minutter.
  • Skrell asparges og kutt i 3-4cm lange biter, kok disse i lettsaltet vann ca 1minutt.  
  • Skjær tynne ringer av jalapenos og reddik, plukk noen fine topper av dill til garnering.
  • Varm opp sausen, smak til med salt og tilsett 2ss fersk champagne
  • Legg nykokt asparges i bunnen, fisken oppå, deretter legg godt med saus over fisken. Topp med jalapenos, reddik og dill. Tilslutt 1ts Hoffsaus rundt hele retten   
Close
Hoffsaus 2021
Close