Linnea har jobbet som souschef på flotte Miss Voon i Uppsala i 5 år. Hun er fantastisk dyktig kokk og elsker å reise. Hun henter mye av inspirasjonen til sine retter i fra sine reiser, spesielt i Latinamerika. Retten hennes er inspirert av «Tiradito» som ligner sashimi eller ceviche. I sverige ville hun brukt havabbor til denne retten, men siden det ikke er så mye av det rundt i Norge, så har hun lagd en vri med kveite. Denne retten er en fantastisk forrett, eller som en delerett mellom flere 4 personer
Kveite sashimi med Yuzu/Hoff-marinade
For 4 personer
Ingredienser og framgangsmåte:
• 400 g kveitefilet
• 80 g mais
• 1 avokado
• 0,5 dl Tapoioka-perler, kokt etter anvisning på pakken (kan droppes)
• Koriander
Leche de tigre» yuzu-marinade:
• 1 dl yuzujuice (alternativt lime & sitron-juice)
• 1 ss sukker
• 1 ss fish sauce
• 2 ss vann
• 2 ss Hoffsaus eple & limeblad
• Hoffsaus jalapeño & ananas til å ha over til slutt
1. Bland 1 dl yuzujuice, sukker, fish sauce, vann og så Hoffsaus eple & limeblad som man vil. Avhengig av hvor sterkt man vil ha det.
2. Kok tapiokaperler som anvist på pakken. Sil av og skyll i kaldt vann. Bland med Halvparten av Leche de tigre-marinaden og den gule hoffsausen
3. Stek maisen på tørr panne til den får litt farge.
4. skjær kveiten og avokadoen i tynne skiver.
5. Legg kveiten på tallerkene og ha på leche de tigre. Topp hver skive med avokado, tapioka, mais og koriander. Drypp på Hoffsaus jalapeño & ananas helt til slutt
