Nicolai Lundsgaard er kjøkkensjef på det kongelige hoff. Hans oppskrift er et smør/ en saus lagd på gul Hoffsaus, smør og lime. Den er fantastisk god til både fisk, skalldyr og kylling. Teknikken er den samme uansett hva du bruker den til. Nicolai er glad i å kose seg, og når man er såpass sversjit som Nico så må man bruke sversjit-råvarer. Han har brukt sjøkreps. Det er definitivt verdt og teste ut! Men sausen funker minst like godt til hvit fisk og til kylling. Ikke bli skremt av råvarene her. Test heller ut sausen, den er fantastisk god og enkel!
Sjøkreps brioche med gul Hoff
Her har Nicolai brukt sjøkreps. Men sausen funker minst like godt til hvit fisk og til kylling.
Ingredients
- 2 ss Gull hoffsaus
- 50 g Smør
- 1 stk Lime
- 2 stk Sjøkreps
- 2 stk Hvit asparges
- 1/2 stk Fennikel
- Maldonsalt
- Broiche eller annet hvitt brød
- sukker
Instructions
- Kutt fennikelen tynt. Legg i kaldt vann.
- Kok den hvite aspargesen i saltet vann med en klype sukker i ca. 3 minutter. Ta ut og legg til siden. Kutt noen skiver av nederste del.
- Kutt brødet i en fin skive, stek i en tørr panne til den er gyllen.
- Salt og stek sjøkrepsen i en god og varm panne. Stek i ca. 40 sekunder på en side. Snu, Ha i smøret og stek i ca. 30 sekunder til. Ta ut sjøkrepsen og legg til siden. Skru ned til medium varme, Ha i lime og hoffsaus. Rør godt så den binder seg litt.
- Ha sjøkrepsen og aspargesen tilbake i pannen, og øs sausen/smøret over de i 40-50 sekunder.
- Anrett som på bildet. Toast nederst, Noen skiver av asparges og topp med sjøkreps. Ha litt fennikel på toppen, og kanskje noen urter. Legg resten av aspargesen ved siden, og avslutt med litt saus over.
- Oppskrift saus:Smelt smør i en panne på medium varme. La smøret steke og boble litt. Ta av varmen, tilsett lime og Hoffsaus. Rør godt og la småkoke for at det skal binde seg. Kan enten brukes til å øse over mens man steker noe, eller bare som et fresht og spicy smør til f.eks hvit fisk eller kylling.