Sindre Hetland – Hoff kjøttboller i tomatsaus gratinert med parmesan

Sindre Hetland! En drivende dyktig kokk med en forkjærlighet for italienske.Han hartrommetopp en oppskrift på gratinerte kjøttboller.Han har dratt på med en skikkelig comfort-rett her.Hvem elsker ikke kjøttboller, pasta og masse ost?Sindre er fraEgersundog er en av Rasmus sine tidligere lærlinger. Han gikk læretiden sinpå NB. Sørensen Annen Etage i Stavanger. Etter læretiden var over gikk turen til Frankrikehvor han jobbet på en lokal familierestaurant i noen måneder. Etter dette bar det hjemtilStavanger hvor han fant seg jobb hos Sven Erik Renaa på Renaa Matbaren.Etter 2 år på matbaren fikk han reiselyst igjen og dro til Oslo. Der jobbet han på KolonialenBislett og Nemesis.Siden har Sindre blitt familiemann, kommet hjem og startet som kjøkkensjef på nysatsningenSirkus Renaa i Stavanger hvor han dyrker sin kjærlighet for italiensk pizza, pasta og andre digge ting.

HOFF KJØTTBOLLER I TOMATSAUS GRATINERT MED PARMESAN

For 4 personer  
Ingredienser;

Topping:

  • 1 stk mozzarella
  • parmesan
  • Pinjekjerner
  • frisk basilikum
  • 400 g tørket tagliatelle (eller annen pasta)

Tomatsaus:

  • 1stilk stangselleri
  • 1stk kepaløk
  • 1stk gulrot
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 400 g hermetisk hakket tomat (1 boks)

Kutt alle grønnsakene i små terninger. Stek på medium varme i en tykkbunnet kjele med god olivenolje. Ikke la det få farge. Ha. Kok ut og tilsett 400gram i vin og la redusere nesten til det er tørt. Ha i tomaten.. Kok på medium varme under lokk i 2 timer og smak til med salt, pepper og hoff til ønsket heat!

Kjøttboller:

  • 400g kjøttdeig
  • 2egg
  • 1halv rødløk
  • 1bunt basilikum
  • 1/2bunt persille
  • 15gram ristede pinjekjerner (stek i tørr panne til gyllne)
  • 2ss rød hoff
  • 30gram parmesan
  • 40gram panko
  • 1 fedd hvitløk
  • salt pepper

Kjøttboller:

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og mix lett. Form farsen til boller.
  • Stek bollene i en panne med god olivenolje
  • Når de har fått fin farge så legg de over i en ildfast form. Hell tomatsausen over og topp med mozzarella og parmesan. Stek på 180 grader  i ovnen til osten er gylden.
  • Server med pasta tagliatelle, og topp med revet parmesan, ristet pinjekjerner og frisk basilikum.
Close
Hoffsaus 2021
Close