Sindre Hetland! En drivende dyktig kokk med en forkjærlighet for italienske.Han hartrommetopp en oppskrift på gratinerte kjøttboller.Han har dratt på med en skikkelig comfort-rett her.Hvem elsker ikke kjøttboller, pasta og masse ost?Sindre er fraEgersundog er en av Rasmus sine tidligere lærlinger. Han gikk læretiden sinpå NB. Sørensen Annen Etage i Stavanger. Etter læretiden var over gikk turen til Frankrikehvor han jobbet på en lokal familierestaurant i noen måneder. Etter dette bar det hjemtilStavanger hvor han fant seg jobb hos Sven Erik Renaa på Renaa Matbaren.Etter 2 år på matbaren fikk han reiselyst igjen og dro til Oslo. Der jobbet han på KolonialenBislett og Nemesis.Siden har Sindre blitt familiemann, kommet hjem og startet som kjøkkensjef på nysatsningenSirkus Renaa i Stavanger hvor han dyrker sin kjærlighet for italiensk pizza, pasta og andre digge ting.
HOFF KJØTTBOLLER I TOMATSAUS GRATINERT MED PARMESAN
For 4 personer
Ingredienser;
Topping:
- 1 stk mozzarella
- parmesan
- Pinjekjerner
- frisk basilikum
- 400 g tørket tagliatelle (eller annen pasta)
Tomatsaus:
- 1stilk stangselleri
- 1stk kepaløk
- 1stk gulrot
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 400 g hermetisk hakket tomat (1 boks)
Kutt alle grønnsakene i små terninger. Stek på medium varme i en tykkbunnet kjele med god olivenolje. Ikke la det få farge. Ha. Kok ut og tilsett 400gram i vin og la redusere nesten til det er tørt. Ha i tomaten.. Kok på medium varme under lokk i 2 timer og smak til med salt, pepper og hoff til ønsket heat!
Kjøttboller:
- 400g kjøttdeig
- 2egg
- 1halv rødløk
- 1bunt basilikum
- 1/2bunt persille
- 15gram ristede pinjekjerner (stek i tørr panne til gyllne)
- 2ss rød hoff
- 30gram parmesan
- 40gram panko
- 1 fedd hvitløk
- salt pepper
Kjøttboller:
- Ha alle ingrediensene i en bolle og mix lett. Form farsen til boller.
- Stek bollene i en panne med god olivenolje
- Når de har fått fin farge så legg de over i en ildfast form. Hell tomatsausen over og topp med mozzarella og parmesan. Stek på 180 grader i ovnen til osten er gylden.
- Server med pasta tagliatelle, og topp med revet parmesan, ristet pinjekjerner og frisk basilikum.