Joel Mårdbrink – Biffsandwich med grønn harissa og limeyoghurt

Joel Mårdbrink er Sous Chef på Velochef Clubhouse, midt i Oslos paradegate, Hausmannsgate. Her byr han, sammen med Henrik Orre på ordentlig kvalitetsmat til lunsj og middag.

Joel har lang erfaring som kokk fra både Oslo og Gøteborg, og har blant annet jobbet på Smalhans, Tavernaen og Sjöbaren tidligere. Joel brenner for å skape spennende matopplevelser som smaker mye. Som mange andre fant Joel seg en ny hobby under pandemien, nemlig surdeigsbrød. Joel bruker gjerne tid på å prøve å bake det perfekte surdeigsbrødet, og kombinere dette med nye smaker.

Joel er glad i sterk mat og er derfor en perfekt Hoff-venn. Her kommer oppskriften hans på biffsandwich med Hoff-harissa, limeyoghurt og frisk kålsalat. Dette er en oppskrift alle kan få til og imponere med (særlig hvis du i tillegg baker surdeigsbrødet selv)!

 
    • 4 skiver surdeigsbrød

    • 4 stykker ryggbiff/entrecote á 150 g

    • 1 glass Cowboy Candy

    • 250 g tyrkisk yoghurt

    • 80 g bladspinat

    • 1 potte koriander

    • 1 potte mynte

    • 1 hvitløksfedd

    • 2 stk lime

    • 1 stk medium stor rødkål

    • 1 vårløk

    • 1 ts fennikelfrø

    • 1 ts korianderfrø

    • 1 ts røkt paprikapulver

    • Rød Hoff-saus

    • Rapsolje/solsikkeolje

    • Olivenolje

    • Salt

    • Pepper

Biffsandwich med grønn harissa og limeyoghurt.

Forberedelser:
Sett ovnen på 150 grader

Rist fennikel- og korianderfrø i en tørr panne til de begynner å poppe og du kjenner en krydderlukt.

Finsnitt rødkålen og korianderen. Sil av et glass med Cowboy Candy og ta vare på laken. Denne skal brukes i kålsalaten.

Grønn harissa:
Ha den avsilte cowboy candy’en i en blender og tilsett de rista frøene. Tilsett deretter bladspinaten, halvparten av korianderen, ½ dl olivenolje, 1 ts salt, hvitløksfedd, røkt paprikapulver og finrevet skall fra ½ lime. Kjør alle ingrediensene i blenderen til en grov røre.

Limeyoghurt:
Bland sammen yoghurt, finrevet limeskall fra ½ lime, saft fra 1 hel lime og 1 ts salt i en skål.

Kålsalat:
Legg den finsnitta rødkålen og resten av korianderen i en bolle. Tilsett limesaft fra 1 lime, 2 ss Cowboy Candy lake, 1 ts salt og 2 ss olivenolje og bland godt sammen.

Avslutning:
Krydre biffene med salt og pepper godt på hver side og gni dem inn med litt raps-/solsikkeolje.

Ha noen dråper olivenolje på brødskivene og grill dem 1 minutt på hver side i en grillpanne/stekepanne. Legg brødskivene til siden på en rist.

Sett grill-/stekepannen på full varme og vent til den er skikkelig varm. Grill biffene 1 minutt på hver side og legg dem over i en ildfast form. Ha formen i ovnen til biffene har en kjernetemperatur på 55 grader. Her er det lurt å bruke et steketermometer. Ta ut biffene og la dem hvile noen minutter før du skjærer dem opp i skiver.

Dandér alt på brødskivene; først yoghurt, harissa, rødkål og biff. Topp med finsnittet vårløk og mynteblader. Avslutt med rød Hoff-saus for ekstra spice!

Forrige
Forrige

Hoffsaus Tornado potet