Hoffsaus Tornado potet

Hoffsaus´ Tornado potet

  • Hoffsaus chili og hvitløksmajones:

    • 100 g Majones

    • 100 g Creme fraiche

    • 1 ss Rød hoffsaus

    • 2 fedd Hvitløk

    • ½ st salt

    • Sitronsaft – smak til

    Tempura:

    • 1ss maisenna

    • 8ss hvetemel

    • 1/3 pose tørrgjær

    • 1 klype salt

    • 1dl Kullsyreholdig væske (farris eller øl)

    Tornado potet:

    • 1stk stor potet

    • 1stk satay spyd I tre (Legg i vann 1time før bruk, da fliser de mindre) 

    • Liten god kniv

    • Frityr

Denne godsaken kan gjøres med uendelig smakskombinasjoner og vil garantert imponere. Den krever frityr og litt kniv ferdigheter, men er veldig gøy å lage, og blir bedre for hver gang. Begynn med å lage majonesen og tempuraen.

Framgangsmåte Hoffsaus’ chili og hvitløksmajones
Bland majones, creme fraiche, salt og rød hoffsaus. Riv deretter hvitløken på rivjern oppi blandingen og smak til med sitron. La gjerne dressingen stå i kjøleskapet i 1 time for å la smaken sette seg skikkelig.

Framgangsmåte Tempura:
Bland alt sammen med visp til en tynnflytende brøddeig og dekk med plastfilm. Blir den for tykk, eller tynn kan man justere med litt mer væske eller hvetemel.

La stå på benk 1time til gjæren begynner heve deigen

Tornado potet:
Det er to måter å kutte disse på.

Metode 1: Tre spydet på langs gjennom midten av poteten. Hold knivbladet vendt mot deg, og kutt helt inn til satayspydet ytterst på poteten. Deretter holder du kniven hele tiden skrått inntil spydet mens du skrur poteten med andre hånden. Når du har «Skrudd» poteten med kniven helt til andre siden, sprer du potet skivene jevnt utover hele spydet. La spydet ligge i kaldt vann 1 time for å slippe ut stivelse.

Metode 2: Rull sammen to kluter til ruller. Eventuelt om du har to tresleiver du kan legge ved siden av hverandre. Legg poteten mellom rullene, og lag kutt på tvers, ⅔ gjennom poteten. Snu så poteten så snittene er ned mot fjølen og lag så kutt ⅔ ned i poteten i en 45 graders vinkel. Dette vil gjøre at poteten kan strekke seg ut som et trekkspill. Stikk så spydet gjennom poteten og strekk den ut over hele spydet slik at du får mellomrom mellom snittene.

Tilberedning:
La spydet ligge i kaldt vann 1 time for å slippe ut stivelse.

La deretter poteten renne godt av seg, før du dypper den i tempura smeten, øs over med skje til hele poteten er dekket av tempura. La den dryppe overflødig tempura av seg og senk sakte i frityr ved 170C. La fritere til gyllen, cirka 5-7 minutter. Ta opp poteten og legg på tørkepapir for å renne av ekstra olje.Krydre med krydder etter ønske, grillkrydder, salt, røkt paprika, cayenne, karri, grillkrydder. Bare fantasien setter grenser.

Topp poteten med hoff chilimajones, koriander og vårløk

Neste
Neste

Joel Mårdbrink – Biffsandwich med grønn harissa og limeyoghurt